aalkat_print_icon.gif

Uddannelse i centrum

Matematik talentsamarbejde

Matematik talentsamarbejde med Tjekkiet

Vi afvikler et matematik-talentforløb i samarbejde med vores venskabsgymnasium i Jihlava i Tjekkiet. Deltagerne er 7 udvalgte talentelever i matematik fra vores 2.y og 7 udvalgte elever fra det tjekkiske gymnasium.

I uge 47- 2018 får vi besøg af eleverne fra Tjekkiet. De bor privat indkvarteret hos vores elever. Kulturformidling gennem mødet mellem de unge er også en vigtig del af formålet med samarbejdet.

Vi afvikler i løbet af ugen et matematikforløb med fokus på lineær algebra og særligt anvendelser inden for biologi og bioteknologi. I slutningen af ugen overværer deltagerne en engelsksproget forelæsning om lineær algebra på Robotics-studiet på Aalborg Universitet.

I uge 4 - 2019 tager vi så på genbesøg til Tjekkiet. De tjekkiske værter står for programmet, men det er planen, at det blandt andet skal fokusere på robotter. Vores elever bor nu privat indkvarteret hos den elev, de selv havde boende.

Efter det samlede forløb er afsluttet, bliver udvalgte emner til et undervisningsforløb for hele klassen 2.y. Det er de 7 deltagende elever i matematik-talentforløbet, der står herfor.

Projektansvarlig

Nikolaj Hess-Nielsen
Nikolaj Hess-Nielsen