aalkat_print_icon.gif

Uddannelse i centrum

Georg Mohr matematikkonkurrence

Georg Mohr konkurrence i matematik

Georg Mohr konkurrencen er en matematikkonkurrence, der henvender sig til alle matematikinteresserede elever.  

Første runde består af sjove og anderledes opgaver. Løsningen af dem kræver fremfor alt, at man er god til at få ideer til kreative løsninger. Klarer man sig godt, får man et diplom og kvalificerer sig måske til at gå videre til konkurrencens anden runde. 

I anden runde møder man sværere opgaver, og for at kunne løse opgaverne skal de fleste elever arbejde meget med deres logiske tankegang. Som ved første runde får man et diplom, hvis man klarer sig godt. At løse en opgave kræver ofte en idé, som er skæv i forhold til almindeligt matematikkernestof, men man kan lære at få de rigtige idéer ved at træne opgavetyperne. Det gør vi i nogle frivillige træningstimer mellem første og anden runde, hvor vi arbejder med opgaver fra de tidligere års konkurrencer.  

Vi har ofte elever der klarer anden runde så godt, at de kommer blandt de 40 elever på landsplan, der kommer til et fire dages vinderseminar på et af universiteterne. Her får  deltagerne spændende undervisning, og der regnes opgaver i emner, der ikke er gymnasiestof.  

Årets danske hold til Den Internationale Matematikolympiade samt et par andre internationale matematikkonkurrencer udvælges efter vinderseminaret.

Indhold:

1. runde: 20. november 2018 (90 minutter).

De som har klaret første runde godt bliver kontaktet med et tilbud om træningstimer før anden runde.

2. runde: 8. januar 2019, kl. 9.00 - 13.00.

Vinderseminar: 3.-6. marts 2019.

Se evt. mere på konkurrencens hjemmeside www.georgmohr.dk

Kontaktperson: Nikolaj Hess-Nielsen.

 

Kontaktperson

Nikolaj Hess-Nielsen
Nikolaj Hess-Nielsen