Uddannelse i centrum

Elevstyrede aktiviteter

Elevstyrede aktiviteter

På Aalborg Katedralskole har eleverne taget initiativ til en række faste aktiviteter. Herunder kan du se, hvilke det drejer sig om. Og du er hjertelig velkommen til at deltage i aktiviteterne.

Udover de faste aktiviteter, er der også andre elevstyrede aktiviteter, som kører i begrænsede perioder. Her kan nævnes idræt: fx basketball og ultimate. Disse aktiviteter annonceres via skolens normale info-kanaler.

Onsdagscafé

Onsdagscafé er et nyopstartet initiativ, som er ment som et alkoholfrit alternativ til den månedlige Fredagscafé og til Ydun-festerne.

Her er det muligt, ligeledes cirka en gang om måneden, at komme og hygge sig med sine medelever over en kop kaffe og et brætspil. Der vil også fra gang til gang være forskellige aktiviteter eller kulturelle indslag. Eksempelvis bliver der til første onsdagscafé d. 3. december juletema med juleklip, -musik osv.

Kontaktperson: Therese Ronja Vilhelmsen, 3.y

Fredagscafé

Cirka en gang om måneden er der fredagscafé i skolens kantine efter skoletid. Fredagscaféerne er altid livlige og stemningsfyldte begivenheder, hvor skolens elever mødes, drikker et par øl og glædes over, at de nu kan gå på weekend efter endnu en travl gymnasieuge.

Til fredagscaféerne er der ofte livemusik eller begivenheder såsom bordfodboldturnering eller den årlige ølympiade.

Kontaktperson: Valdemar Holm, 3.a og Laura Nørgaard Mortensen, 3.k.

Operation Dagsværk

Hvert år i starten af november foregår den årlige Dagsværkdag, som er en dag, hvor eleverne på Aalborg Katedralskole og mange af landets andre gymnasier får fri til at arbejde i den gode sags tjeneste. Det foregår ved, at alle de elever, der har lyst, arbejder i cirka 5 timer og donerer deres løn for arbejdet til et velgørende projekt i et u-land, som Operation Dagsværk står for i samarbejde med f.eks. Folkekirkens Nødhjælp eller Mellemfolkeligt Samvirke.

Det er gymnasieeleverne selv, der vælger hvert års projekt, og der foregår op til Dagsværkdagen diverse oplysende aktiviteter, herunder en fællestime for alle Katedralskolens elever.

Kontaktperson: Nellie Holm-Nielsen, 3.b og Mikkel Pedersen, 3.d

Døgnbrænder

Døgnbrænder er et frivilligt socialt arrangement, som er lavet af elever for elever. Det er et stort og alsidigt arrangement, hvor du får lov til at opleve skolen, dine klassekammerater, lærerne og de andre elever på en helt ny måde. Du skal nemlig være på skolen en hel nat fra kl. 18.00 til 08.00. I løbet af natten arbejder du i workshops med fx idræt, dans, lyrik, film, billedkunst, musik, fysik, journalistik mv. I løbet af natten viser de forskellige workshops deres arbejde frem. Døgnbrænder er en enestående mulighed for at møde elever fra de andre klasser på skolen.

Kontaktperson: Therese Ronja Vilhelmsen, 3.y

Futsal

Formået med Futsal er at skabe noget efter skole for de lidt mere nørdede inden for fodbold. Det er en indviklet og hård sport, men også enorm sjov. Der er et stort fællesskab på holdet fra nye elever til afgangselever og fra stx'ere til hf´ere. Futsal er en god indgang til at blive en del af livet på skolen efter skoletid, men også til at lære nye at kende på tværs af klasserne. Futsal blev opfundet i Montevideos gader i 1930'erne og i de efterfølgende årtier bredte spillet sig til resten af Latinamerika og siden hen også til Europa.

Futsal spilles som oftest indendørs med en bane og mål, som har den samme størrelse som i håndbold. Der spilles uden bander og hvis bolden går ud af spil igangsættes spillet med et indspark.Bolden som bruges i futsal er en speciallavet bold, som ikke er i stand til at hoppe ret meget. Bolden vejer det samme som i almindelig fodbold, men den har en blødere inderbold, der øger kontrollen med bolden. Et futsalhold består af én målmand og fire markspillere, der spiller to halvlege af 20 minutter.

Vi træner torsdag i hallen kl. 15:45-17:00. Vi har en facebook gruppe, hvor al information foregår. Gruppen hedder "Aalborg Katedralskole - Futsalhold". Meld jer ind i den!!

Skolens futsaltrænere er Malthe Steensen Rasmussen (2.z) og Magnus Toft Hald (2.z).

Kontaktperson: Malthe Steensen Rasmussen, 2.z