aalkat_print_icon.gif

Uddannelse i centrum

Nyhed

22.11.2019

Gidsel hos Islamisk stat


Fredag den 22. november besøgte Daniel Rye Aalborg Katedralskole for at holde foredrag om sine 398 dags om gidsel hos Islamisk Stat i 2013-2014. Et foredrag, som gjorde et dybt indtryk på alle vore elever.  

Forinden havde de elever og klasser, der ønskede det, i Biffen for at se filmen “Ser du månen, Daniel”

Filmen er filmatiseringen af Puk Damsgårds bestseller “Ser du månen, Daniel” fra 2015, der baserer sig på Islamisk Stats 400 dages gidseltagning af den danske fotograf Daniel Rye i 2013.

Fortællingen følger Daniels kamp for overlevelse, hans venskab med amerikaneren James Foley, og hvordan Daniels familie hjemme i Danmark håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. 

“Meget uhyggelig og tankevækkende film. Det var svært at holde tårerne tilbage. Men den kan klart anbefales, da man virkelig får at se hvad der sker ude i verden”. 

Katja Eiensbohr 3.j

”Det var vildt fedt, at der blev taget initiativ til, at vi kunne se ”Ser du månen, Daniel” sammen, inden vi skal høre foredraget på skolen. Vi har arbejdet med uddrag fra bogen i dansk, og derfor var det ekstra vedkommende at se filmen og få sat billeder på Daniel Ryes historie – på den måde er det også rart, at der er en rød tråd fra undervisningen til fællesaktiviteter på skolen. Jeg syne, det er en utroligt spændende film! Der er voldsomme, intense og brutale scener, men også håb, fremtidstro og sammenhold, Den giver et interessant indblik i, hvordan terrororganisationer opererer i Mellemøsten, samt i hvordan de danske myndigheder forholder sig til sager om gidseltagning. Historien om Daniel Rye er unik og fængslende, og jeg glæder mig meget til at høre hans foredrag på fredag”

Nikoline Linnemann Prehn 2.j