aalkat_print_icon.gif

Uddannelse i centrum

Nyhed

20.11.2019

Parlamentariker for en dag – blandt andet


7. november – a day to remember. Det var dagen, hvor 2.b blev selvstændige og deltog i EuroScola-arrangementet i EU-Parlamentet i Strasbourg.

Næsten 600 unge fra 22 EU-lande deltog sammen med 2.b fra Aalborg Katedralskole i et ungdomsparlament. Her skulle debatteres, argumenteres, konsulteres og præsenteres løsninger på nogle af EU’s udfordringer og EU’s fremtid. Hvis det midlertidige parlament kunne bestemme, ville hash eksempelvis blive legaliseret, mens ungdomsparlamentets bud på øget internetsikkerhed blev forkastet.

En elev udtaler: ”Det var en anderledes dag, da man mødte så mange nye mennesker fra forskellige kulturer, og det var vildt fedt at få lov at opleve det, men det var også en lidt lang dag”. Dermed blev EU-opsummeret i en sætning.

Turen bød desuden på et ophold i Paris, hvor der blev spist god mad, leget turist, besøgt museum, kørt på løbehjul og snakket med medarbejdere på ambassaden vedrørende det dansk-franske forhold og samarbejde.

Europarådet i Strasbourg var også på programmet, hvor vi fik et super oplæg fra Danmarks ambassadør Erik Laursen. Han fortalte blandt andet om formålet med Europarådet samt arbejdet i praksis og herunder vanskelighederne ved at have både Rusland og Ukraine som medlemmer.

Turen blev afsluttet med en lang bustur og kø på de tyske motorveje, men også med højt humør og et godt klassesammenhold. Tak for en god tur.