aalkat_print_icon.gif

Uddannelse i centrum

Nyhed

29.10.2019

Katedralskolens big band får besøg af en verdensstjerne!!


Den Grammy-vindende arrangør, bassist og bigbandleder, John Clayton, afslutter sit 2½ år lange samarbejde med Nordkraft big band med et brag af en koncert i Katedralskolens nye multisal (Bygning G) torsdag den 7. november kl 20.

I den forbindelse skal skolens big band spille 4 numre under ledelse af verdensstjernen.

Billetter købes på dette link: www.place2book.com/da/sw2/sales/g89n6ha6oq

 

Herunder kan du læse mere om koncerten og samarbejdet:

 

NORDKRAFT BIG BAND

& JOHN CLAYTON (USA)

TORSDAG 7. NOVEMBER 2019, KL. 20.00

AALBORG KATEDRALSKOLE,

KONCERTSAL (BYG.: G)

 

Store dele af landet har allerede oplevet det høje musikalske niveau og den store intensitet, når den legendariske, amerikanske bigbandleder og jazzbassist John Clayton står foran Nordkraft Big Band! De drager for sidste gang ud i landet sammen efter et 2,5-årige samarbejde.

"Det har været en stor rejse og udvikling for bigbandet, at samarbejde med Clayton gennem de seneste år. Han er en utrolig rar og imødekommende person og en ufattelig dygtig musiker og bigbandleder. Han ved præcis, hvad han vil have og for hvert besøg har han skubbet bigbandets og musikernes grænser endnu mere, fortæller Peter Lund Paulsen, manager i Nordkraft Big Band og fortsætter: "Vi spillede på Taastrup Teater i foråret 2017, da vi første gang havde besøg Clayton, og vi glæder os så meget til at komme tilbage og vise hvad, der er sket i mellemtiden!"

Vi lover endnu engang et brag af en koncert, med en af de største, nulevende jazzmusikere på den internationale jazz-scene.

Repertoiret vil hovedsaligt bestå af Claytons egne bigband-arrangementer, der trækker på hans tid i Count Basies bigband, samt med tydelig inspiration til Duke Ellingtons, Thad Jones og Bob Brookmeyers legendariske farver og lydbilleder. Det hele krydres med interessante indslag fra bigbandets musikere og fra Clayton selv.

Nordkraft Big Band er bl.a. støttet af Spar Nord Fonden, Aalborg Kommune og Statens Kunstfond.

 

JOHN CLAYTON
Clayton er tilknyttet Nordkraft Big Band som kunstnerisk leder i 2018 og 2019. For mange er han helt ukendt, men i musikerkredse er han et stort navn! Clayton er blandt andet meget kendt fra sit mangeårige samarbejde med den canadiske pianist og sangerinde Diana Krall, men med en Grammy på hylden, og yderligere otte nomineringer, kæmper mange andre store artister også om en plads i hans tætpakkede kalender.  Udover rollen som bassist, er Clayton også leder af et de bedste bigbands i USA, The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra, sammen med bl.a. trommelegenden Jeff Hamilton og broderen Jeff Clayton på saxofon.
Clayton har arbejdet sammen med Diana Krall, Oscar Peterson Trio, Paul McCartney, Regina Carter, Dee Dee Bridgewater, The Count-Basie-Orchestra, Queen Latifah, Charles Aznavour, Whitney Houston, Milt Jackson, Monty Alexander og mange andre.

NORDKRAFT BIG BAND
I 2018 udgav de pladen "Nordkraft Plays Mintzer" - en livekoncert fra Musikkens Hus i Aalborg med den amerikanske stjernesaxofonist Bob Mintzer - en plade der har høstet stor ros. I 2018 har bigbandet også uropført Nikolaj Bentzons suite Døgnscenerier, skrevet til Nordkraft Big Band, iscenesat i flot lysdesign på Teater Nordkraft i Aalborg. Der er altså her tale om et fremadstormende bigband på internationalt niveau, som gennem de sidste par år har markeret sig blandt de bedste bigbands i landet.
Nordkraft Big Band er Aalborg og Nordjyllands rytmiske ensemble, med rødder i den amerikanske bigband-tradition. Bigbandet har blandt andet arbejdet sammen med Bob Mintzer (USA), John Clayton (USA), Szhirley, Martin Brygmann, Nikolaj Bentzon, Sinne Eeg, Roger Neumann (USA), Rasmus Bjerg, Bobo Moreno, Birthe Kjær, Niels Jørgen Steen, Robben Ford (USA), Veronica Mortensen, Mike Andersen, Søren Sko og Dorthe Gerlach.

Se mere på: www.nordkraftbigband.dk