aalkat_print_icon.gif

Uddannelse i centrum

Nyhed

21.10.2019

Videnskabsklubbens mentorcamp


Kattens elever fik det super fede tilbud at kunne få lov til at undervise 4.-6. klassere i videnskab her på gymnasiet! Det hele starter på torsdag i uge 43 og hver torsdag derefter. Selv syntes jeg, at det lød som en spændende udfordring, så jeg blev mentor i videnskabsklubben.

Først skulle alle mentorer i Jylland til en mentorcamp i Aarhus den 26. september. Her lærte vi både en masse om den pædagogiske side og den faglige side af vores undervisning. Foredraget om den pædagogiske side var utroligt kreativt og morsomt.

En tryllekunster fortalte os hvordan man underviser på en sjov, inspirerende, motiveret og spændende måde. Han var selv rigtig god til dette.

Foredragsholderne spillede et såkaldt forumteater, hvor de skulle forestille at være mentorer, der underviste deres hold af miniforskere. De viste os 3 skrækscenarier og det var et interaktivt teater, hvor vi kunne stoppe og ændre på “mentorenes” valg. Det var en rigtig god måde for os at lære at tænke kritisk i problematiske situationer, som vi kunne ende i. Super ide!

Dernæst skulle vi lære om den faglige side af vores undervisning. Her var vi delt op i tre emner: “Mikrobernes verden”, “Primatologi” og “Biodiveristet”. Det var en hurtig og redegørende gennemgang af de spændende forsøg og læringsværktøjer, vi skulle bruge, når vi skulle til at undervise miniforskerne. Så blev mentorcampen rundet af med sandwich og et mikrobekortspil.

Jeg vil sige mange tak for en fantastisk og forberedende mentorcamp for alle os seniormentorer.

Ali Idris Abdullah, 2.x