aalkat_print_icon.gif

Uddannelse i centrum

Nyhed

06.02.2019

En aften i gysets tegn


1.z var torsdag den 31. januar til foredrag om ”Forførende gys” på Hovedbiblioteket i Aalborg. Foredraget kom på et belejligt tidspunkt, da klassen i engelskundervisningen arbejder med et forløb om gys og horror.

Aftenens foredragsholder var horrorforsker og ph.d. Mathias Clasen fra Aarhus Universitet, der kom ind på, at gys og horror har været med os i tusindvis af år, men at genren fylder mere og mere i mediebilledet. Som eksempel nævnte han: Skrækindjagende serier på Netflix, gyserfilm i biografen, horrorromaner på biblioteket og bestsellerlisterne samt spøgelseshuse, der tiltrækker tusindvis af besøgende til Halloween. Horrorforskeren kom også ind omkring følgende interessante spørgsmål: Hvorfor drages mange af os mod uhyggelig underholdning? Og hvad gør det ved os at læse, se eller opleve horror? Er det sundt eller skadeligt? Hvorfor reagerer vi egentlig på noget, vi godt ved, er fiktion? Og hvorfor opsøger vi typisk horrorfilm i grupper, mens vi læser horrorromaner alene?

Ja – spørgsmål og svar er mange inden for den forførende genre.

Samlet set kunne eleverne konkludere, at aftenen i gysets tegn var et godt supplement til klassens engelskundervisning i gys og horror.