aalkat_print_icon.gif

Uddannelse i centrum

Nyhed

01.10.2018

Skakturnering på Aalborg Katedralskole i efterårsferien


For 4. gang løber skakturneringen ”Larsens Nordjyske Mindeturnering” at stablen på Aalborg Katedralskole.

Skakturneringen, der er for seniorer, finder sted i skolernes efterårsferie fra den 13. – 19. oktober. Det er Nørresundby og Aalborg Skakklub, der er arrangør.

Turneringen er navngivet efter Bent Larsen (1935-2010), der ubestridt er det største navn i dansk skak og student fra Aalborg Katedralskole i 1952. Bent Larsen kom fra Holstebro til Aalborg i 1950. Han sprang en klasse over i gymnasiet og fik årgangens højeste studentereksamen.

Larsens Nordjyske Mindeturnering er en stærk international skakturnering. Den mest markante spiller er russeren Sveshnikov. Han er regerende verdensmester for skakspillere på 65+

Til hovedturneringen forventer arrangørerne, at der kommer 60 deltagere. Der spilles dagligt fra kl. 11.00 til ca. kl 15.00.

Der er fri adgang for alle, men mange partier sendes live via internettet. ”På den måde kan hele verden følge med i, hvad vi lokale skakspillere laver af fejltræk. Selv de bedste spillere laver fejl. Som skakspiller bliver du aldrig udlært”, siger Bent Sørensen fra Nørresundby skakklub.

Han er meget glade for, at Aalborg Katedralskole stiller lokaler til rådighed. ”Lærerværelset og skolens moderne og lyse klasseværelser danner ideelle rammer for skakspillerne”, siger Bent Sørensen, der i øvrigt var fysik- og matematiklærer på Aalborg Katedralskole fra 1973-1998.