aalkat_print_icon.gif

Uddannelse i centrum

Nyhed

28.06.2018

Kom med klassen på rundtur i Churchill-klubbens fodspor


I anledning af 75-året for samarbejdspolitikken sammenbrud, bliver der nu mulighed for at tage klassen med på opdagelse i den tidligste modstandskamp i Aalborg. 

Churchill-klubben, der var Danmarks første sabotagegruppe, bestod hovedsagelig af elever fra Aalborg Katedralskole, og derfor tilbyder skolen i efteråret rundture i Churchill-klubbens fodspor. Turene er fortrinsvis et tilbud til 9. og 10. klasse – men der kommer muligvis et lignende tilbud for yngre klassetrin i foråret 2019.

Besøget kan finde sted i tilknytning til undervisningsforløb om besættelsestiden, men der kræves ingen bestemte forhåndskundskaber hos eleverne. Vi vil tilpasse indholdet til jeres ønsker. Arrangementet varer ca. 2 timer.

På turen kommer vi rundt til nogle af de steder, der er knyttet til gruppens historie og eleverne vil høre om Churchill-klubbens aktiviteter og fængselsophold, ligesom Churchill-klubbens betydning for forholdet til den tyske besættelsesmagt vil blive diskuteret. Turen vil ligeledes give et indblik i, hvordan det var at være skole- og gymnasieelev under den tyske besættelse.

Rundturen kan starte enten ved Aalborg Kloster eller ved Aalborg Katedralskole.

Vi åbner for tilmelding i august.

Aftale om rundtur laves ved at skrive til adm@katedralskolen.dk.

Rundturene er gratis, og der vil være tilmelding efter først-til-mølle-princippet.

Klik her, hvis du ønsker at downloade invitationen.