aalkat_print_icon.gif

Uddannelse i centrum

Nyhed

01.05.2018

På vej til verdensmesterskaber i KEMI OL


Stort tillykke til Mikaella Ty Ngo fra 2.x, som har kvalificeret sig til verdensmesterskaberne i Kemi OL i Slovakiet.
I alt fire elever fra Danmark har kvalificeret sig til den internationale Kemi OL, som i foregår i Slovakiet den 19.-29. juli 2018.
Kemi OL er en konkurrence for gymnasieelever på linje med Georg Mohr i matematik. Konkurrencen er inddelt i flere udtagelsesrunder.
Første runde afholdes på de enkelte uddannelsesinstitutioner med en teoretisk skriftlig prøve m...ed i alt 30 spørgsmål, som eleverne har 2 timer til at besvare. Normalt deltager kun 3.g-elever med kemi på A-niveau, men i år var Mikaella fra 2.x også med.
Mikaella kvalificerede sig til anden runde, fordi hun havde en af de på landsplan 60 bedste besvarelser i første runde. Kemikonkurrencens anden runde strakte sig over 3 dage - primært på H. C. Ørsted Instituttet i København.
14 elever - heriblandt Mikaella - kvalificerede efter anden runde til tredje, fjerde og femte runde. Og det er efter afslutningen på disse runder, at Mikaella nu kan gå videre til verdensmesterskaberne ved den internationale Kemi OL. Inden denne afvikles, kan Michaella lige nå at komme med til den nordiske Kemi OL, som i år foregår i Norge.