aalkat_print_icon.gif

Uddannelse i centrum

Nyhed

12.04.2018

2.a besøger Europaskolen, Bruxelles


Franskeleverne fra 2.a var i uge 11 på studietur i Bruxelles med 2.e. Vi var så heldige at få lov til at besøge Europaskolen, som er beliggende i et smukt ambassadekvarter i Ukkel, 20 minutters kørsel fra centrum. Skolen har elever i alle aldre og dækker både forskole, folkeskole og gymnasium. Skolen er primært for børn hvis forældre er politikere eller personale i Den Europæiske Union, og inden vi fik adgang, skulle vi igennem et security-tjek.

Vi besøgte to forskellige klasser, hvor vi havde franskundervisning. I den første klasse talte alle eleverne flydende fransk, og de fremlagde i grupper om forskellige film som en slags eksamensforberedelse. Deres lektioner er kun på 45 minutter, så i forhold til Katedralens moduler føltes det ikke som om, at vi nåede så meget.

Efter en kort pause, skulle vi fremlægge om Aalborg Katedralskole i den anden klasse. Eleverne havde her forberedt nogle lege og oplæg til os på fransk, og vi havde mulighed for at snakke med dem og høre, hvordan det var at gå på skolen.

Derefter var det vores tur til at holde oplæg på fransk om Danmark og Katedralen, hvor vi kom ind på alt fra kongefamilien til Jomfru Ane Gade. Vi forklarede dem om vores SU-system, og om forholdet mellem lærer og elev på danske skoler. Efter oplægget kunne vi så stille hinanden spørgsmål den sidste del af timen.

De kunne godt lide ideen om, at vi ikke, som de, laver skriftlige test hver uge, og at lærere og elever har et relativt afslappet forhold til hinanden i Danmark. Til gengæld var de meget forundrede over, at vi som sådan ikke er flove over, at lærerne ser os få en øl til festerne på skolen, men at vi faktisk synes, at det er hyggeligt at være sammen med dem på en anden måde end i klasselokalet. Inden turen gik tilbage til Bruxelles og Magritte-museet, var det tid til spisepause i kantinen, hvor det overraskende nok var forældre og ikke ansatte, der stod og langede mad over disken.

En på alle måder givende dag, som vi alle vil huske og dele!