aalkat_print_icon.gif

Uddannelse i centrum

Nyhed

13.02.2018

Buffet og sang og franske gæster


Endnu en gang mødtes alle skolens franskelever til Soirée Française. Det er efterhånden blevet lidt af en tradition at mødes en vinteraften, og de mange glade ansigter og spændende hjemmelavede retter vidnede også om at arrangementet bliver mødt af stor opbakning.

Vi mødtes ved 18-tiden og anrettede buffeten i fællesskab. Dernæst sang vi alle sammen ”Je veux” af Zaz, hvorefter vores udvekslingselev Soheil Boufrizi-Parenti holdt et foredrag om forskellene mellem at gå i skole i Frankrig og i Danmark. Det var flot at han havde lyst til at bidrage, og folk tog også godt imod ham.

Dernæst gik alle ombord i retterne. Der var som sædvanligt lidt overvægt af baguette og ost, men  rigtig mange havde også været i gang med at bage quiche og lave lækre desserter. Efter maden gik vores foredragsholder Kader Maikal på. Han har boet i Djibouti som barn og siden boet i 7 år i Frankrig, inden han flyttede til Danmark i 2003 - og nu er han fransklærer på et århusiansk gymnasium. Hans

foredrag gav eleverne dels mange sjove pointer om hvordan danskere generelt er, dels gode tricks som han har brugt, når han pludselig skulle opsamle et nyt sprog helt fra bunden – og så fik han også sneget et par konkrete franske sprog-fif ind. Alle kom også på benene til en ret fjollet dans, som fik smilet frem og eventuel træthed skubbet lidt i baggrunden.

Da klokken nærmede sig 21, rundede vi af med endnu en fællessang, ”Tous les garçons et les filles” af snart albumaktuelle Françoise Hardy, hvilket fik sat et punktum for denne rigtig hyggelige aften.

Tak til alle fremmødte elever og lærere.