aalkat_print_icon.gif

Uddannelse i centrum

Nyhed

08.02.2018

Glimt fra Kultfilmaften med Kulturredaktionen


Mens januar gik på hæld og den blå måne oplyste skolegården emmede Katedralskolens sale af latter og liv, da den tilbagevendende succes Kultfilmaften blev afholdt. Kulturredaktionen, som er en elevbåret redaktion, der arbejder med at anmelde film i Biffen, teater på Aalborg Teater og andre kulturelle arrangementer i Aalborg samt deres lærere Jens Malmberg, Henrik Rytter og Karen Richter havde indbudt til en festlig aften med kultklassikeren ”The Room” (2003) – verdens bedste, dårligste film.

Tilmeldingerne væltede ind, og da antallet af tilmeldte nåede 55, måtte vi lukke for deltagerstrømmen. Skolen sørgede for fin forplejning med snacks og sodavand, og de mange fremmødte elever kunne først nyde et veloplagt og underholdende oplæg om kultfilm som genre og koncept af mediefagslærer Henrik Rytter efterfulgt af en introduktion til filmen og reglerne for at se kultfilm. Herefter fløj skeer og bolde gennem luften til lyden af knipsende fingre og kultiske tilråb, mens de magiske billeder og den unikke dialog skabt af instruktør, manuskriptforfatter, hovedrolleindehaver og producent Tommy Wisseau fyldte rummet.

Kulturredaktionsmedlem Therese Ronja Vilhelmsen bød op til kultdans i pausen, og der opstod en forrygende fest med ikoniske moves til tonerne fra The Rocky Horror Picture Show, Grease, Pulp Fiction og High School Musical. På vegne af Kulturredaktionen siger vi tak for den store opbakning og støtte til arrangementet.