aalkat_print_icon.gif

Uddannelse i centrum

Nyhed

04.10.2017

Semifinaleplads til KAT-nyskabere


 

 

Stort til lykke til Elias, 3.b, Markus, 3.a og Daniel, 3.a med semifinalepladsen i Nordjyske Nyskaber-konkurrencen.

Om de to dage, hvor første del af konkurrencen fandt sted, fortæller Elias fra 3.b:

"Onsdag den 27. september havde jeg (Elias Grøn Bendixen 3.b), Markus Hedin Fedder (3.a) og Daniel Theil Valnert (3.a) glæden af at deltage i Nordjyske Nyskabere. Nordjyske Nyskabere er en konkurrence for unge med interesse for iværksætteri, og ikke mindst en idé.

Vi blev fra morgenstunden hentet af en bus fyldt med de andre deltagere. Efter ankomsten til event-centeret i Tranum blev vi tildelt en mentor, som skulle være vores guide i vores ophold på to dage.

Efter nogle forskellige opvarmningsøvelser gik vi med vores mentor til vores opholdsstue. I opholdsstuen tog vi del i diverse øvelser, modtog råd og lærte omkring de forskellige forretningsmodeller. De forskellige mentorer delte rigeligt ud af egne erfaringer, hvilket var en meget stor hjælp, da vi selv skulle bruge resten af dagen og en stor del af natten på at udforme vores egen forretningsmodel.

Vores idé/projekt hedder DanBike. Det omfatter - kort sagt - en moderne form for betalingscykel, som skal gøre det nemt og tilgængeligt at opleve Danmark - både for danske turister og udenlandske turister, som gerne vil opleve Danmark, som vi selv ser vores land.

Vi arbejdede resten af dagen på højtryk med at få udarbejdet vores konkrete plan, og for vores vedkommende kunne vi først se en ende på vores skriftlige projekt klokken halv tre om natten. Hele aftenen igennem blev vi guidet godt igennem processen af samtaler med de særdeles behjælpelige professionelle guides. Alt dette var dog kun muligt med et godt måltid mad i maven, hvilket der selvfølgeligt også var sørget for, ligesom der også var slik og sodavand til at hjælpe os igennem den lange nat.

Vi var helt smadret, da vi skulle tidligt op næste morgen for endnu en gang at arbejde videre, men denne gang skulle vi ligge den sidste hånd på vores pitch, som senere på dagen skulle fremlægges for de tre eksperter.

Dagen forløb med at øve indtil selve præsentationen for dommerne og de resterende 100 deltagere. Efter voteringen modtog vores gruppe prisen for at have det 2. bedste pitch, og efter gennemgangen af vores forretningsmodel er vi også blevet tildelt en plads i semifinalen, som bliver afholdt den 2. november i Gigantium".